Mezi vámi, ve Štěpnicích

V pondělí ve Štěpnicích mezi vámi! 👍 Děkuji všem, kdo přišli a ptali se, přinesli nové nápady, ale taky upozorňovali na to, co jde zlepšit.

Pro ty, co nemohli přijít, jsem sepsal „setkání v kostce“. Zahrnout nejde všechno, to by bylo na knihu. 😅

✅ Štěpnice prošly velkou proměnou. Před dvěma roky přibylo téměř 200 parkovacích míst. Postavili jsme moderní sportovní areál na Mojmíru. Nový kabát dostaly hned čtyři dětská hřiště, včetně toho v Kunovském lese. Mysleli jsme i na přírodu a vybrané betonové plochy vyměnili za ty, které propouštějí vodu, aby se mohla vsakovat do země tam, kde spadne. A malá pomoc pro cyklisty – na začátku Kunovského lesa, u cyklostezky, jsme pro ně instalovali veřejný servisní stojan.

👉 Co chystáme dál? Tři nové cyklotrasy. Zazelenění střechy ZŠ Za Alejí. Máme zpracovanou studii na revitalizaci ulic Prokopa Holého a severní poloviny ulice Jana Žižky. Budeme dál vyměňovat nepropustné betonové plochy za takové, kde se může vsakovat voda. A co vás zajímá určitě nejvíc – pokračují přípravy na napojení města na silnici E50 směrem od ulice Průmyslové a opuštěného areálu nemocnice. To ulehčí dopravě ve středu města a zajistí lepší dostupnost městských částí Uherského Hradiště, zejména právě Štěpnic, Mojmíru a nemocnice.